Grasduinen

28 oktober 2023 | De graanrepubliek Bad nieuweschans

Bad Nieuweschans: Willemijn van de Walle

29 op voorraad

Speciaal voor de eerste editie van GRASDUINEN maakte dichter Willemijn van de Walle een nieuwe spoken word-performance. Haar werk is persoonlijk, open, actueel, met zwart omrande humor en schaamteloze liefde voor woordspelingen. In de Oude Remise luister je naar haar verhaal, daarna nemen lokale experts het over en wandel je naar het middelpunt van het vestingdorp. We komen uiteindelijk bij de Garnizoenskerk. Daar trekt Willemijn met haar gedichten en performance door de geschiedenis naar het heden.

Willemijn van de Walle (Groningen, 1986) is schrijver en theatermaker. Haar werk is persoonlijk, open, actueel, met zwart omrande humor en schaamteloze liefde voor woordspelingen. Ze maakte haar debuut met spoken word tijdens Dichters in de Prinsentuin 2022 en neemt deel aan het talentenprogramma van literaire organisatie Noordwoord. Een traject bij Noordstaat bracht haar verder op podia als Let’s Get Lyrical, De Dichtclub en Noorderzon. 

Als wijkdichter van De Hoogte/Korrewegwijk in de stad Groningen schrijft zij gelegenheidsteksten, geeft schrijflessen, coacht op het gebied van performance en organiseert sociaal-maatschappelijke kunstactiviteiten.

Tijdens festival Grasnapolsky 2023 dook zij als artist in residence diep in de streektaal. De komende maanden trekt zij de Veenkoloniën in om voor het Toukomstproject Gronings Vuur verhalen en dromen op te halen.

16:00 – 17:45 uur